• Menu
  • Menu

Aflevering 8: terugblik & Frankrijk

In de laatste aflevering van Ski & More blikken Jorn & Annika terug op de skigebieden die ze de afgelopen weken hebben bezocht. Je ziet de hoogtepunten van het seizoen, dus het is een spetterde aflevering. Ook gaat Jorn naar Frankrijk, om daar Paradiski te ontdekken. Ga er maar voor zitten!

De terugblik start in skigebied Zell am See Kaprun, waar Annika en Jorn een helikoptervlucht maakten, Jorn ging paragliden en de Romex-appartementen aan bod kwamen. Hierna gaan ze terug naar Osttirol. Hier verkenden ze het skigebied en ging Jorn tourskiën.

In de Achensee verkenden ze het skigebied en zocht Annika de loipes op. Tijdens het bezoek aan het Pitztal genoten de presentatoren van koffie met gebak in het hoogste café van Oostenrijk. Hierna stapte Jorn de pistenbully in en ging Annika freeriden. Tot slot blikken ze terug op Innsbruck. Hier stond een bezoek aan het iglo dorp en freeriden op de planning.

Frankrijk: Paradiski

Jorn mag na het bezoeken van skigebieden in Oostenrijk ook nog even skiën in Frankrijk, in Paradiski. Het skigebied behoort tot de grootste skigebieden van de wereld en heeft met Les Arcs en La Plagne twee topbestemmingen. La Plagne bestaat uit maar liefst 11 dorpen en is geliefd bij een breed wintersportpubliek. Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 2000 en het nieuwe Les Arcs 1950 zijn stuk voor stuk familievriendelijke dorpen met een autovrij centrum. Het pisteaanbod van dit skigebied is zo veelzijdig, dat zowel beginners als zeer ervaren wintersporters zich hier kunnen vermaken. Les Arcs heeft bovendien al jaren een grote aantrekkingskracht op snowboarders. De snowboardmogelijkheden (snowparks) zijn hier eindeloos en het gebied wordt zelfs gezien als ‘de geboorteplaats van het snowboarden’.

In Paradiski slaap Jorn in een prachtig chalet van Chalet.nl, waar hij zo heen kan skiën: “Ik heb een van de chalets op het familievriendelijke park ‘Les Chalets de Bellecôte’. En het lekkere is dat ik (bijna) tot aan de deur kan skiën. En dat is zooo relaxed.” Maar dat is niet de enige accommodatie van Chalet.nl in het skigebied. Verspreid over de dorpen hier heeft Chalet.nl hier luxeappartementen en chalets, zoals bijvoorbeeld Des Neiges dat daar aan de piste ligt. Je kan hier iets huren voor 4 personen, maar ook grote groepen kunnen hier terecht.

Veel kijkplezier!

Vergeet niet mee te doen aan de PRIJSVRAAG