• Menu
  • Menu

DAKA Challenges

DAKA-CHALLENGES

Tijdens het programma kun je genieten van de uitdagende DAKA Challenge. Tijdens de challenges zien we hoe Peer Aldenkamp en Thomas Hemelaar strijden om de titel ‘beste allround wintersporter’. Onderdelen van de challenges zijn de ski en snowboard reuzenslalom, ski parallel slalom, formatie skiën, de buckelpiste én ski freestyle. Spannend!

Peer Aldenkamp is student sportmanagement, zelfstandig ondernemer én freerider. Hij gaat liever voor resultaat dan voor techniek.

Thomas Hemelaar is coach van G-Force Jeugd wedstrijdskiërs en van het belofteteam Parateam Nederland. Hij gaat voor goed technisch skiën én hard gaan.

Om per discipline de beste resultaten te behalen, krijgen Peer en Thomas tips en adviezen van René Rijsdijk (Race Expert) en Jack Meerburg (Race Department Coördinator én oud-wedstrijdskiër) over de over de beste techniek/tactiek en over de juiste ski’s en snowboards per onderdeel.

Presentator Thijs van Os draagt een complete outfit met Race Pant en Race Jacket  van Tenson en Peer Aldenkamp gaat voor een stoere Brunotti outfit. Thomas Hemelaar draagt een outfit van Bergans.

Wil jij ook wedstrijdervaring opdoen, tips van experts krijgen én een vriend of kennis uitdagen? Meld je dan aan voor het volgende seizoen!

Battle #1 Reuzeslalom op het snowboard

In de 1e Battle zien we Thomas & Peer strijden om de snelste tijd op een reuzenslalom parcours op een snowboard. Ze hebben beide 2 runs waarbij de gemiddelde tijd wordt berekend. Alhoewel het snowboarden eigenlijk vooral Peer zijn ding is weet Thomas deze battle verrassend genoeg te winnen.

De tussenstand komt daarmee op 10 punten voor Thomas & 6 punten voor Peer.

Battle #2 Parallelslalom op ski’s

Vorige week won Thomas de challenge reuzeslalom op het snowboard. Dat bracht de tussenstand op 10 punten voor team Thomas en 6 punten voor Team Peer. De challenge van deze week: parallelslalom op ski’s.

Deze week doen Thomas en Peer de challenge niet alleen! Thomas zijn team wordt versterkt door Laurien en Peer krijgt hulp van Anouk. Voor de beste materialen krijgen ze advies van race-expert René Rijsdijk. Bij een parallelslalom op ski’s kun je het beste gaan voor kortere, slalom-georiënteerde ski’s met een korte radius: zo’n 12 à 13 meter. 

Probeer je snelheid vast te houden door de bocht van buiten naar binnen richting de paal te skiën. De ideale lijn krijg je door jezelf klein te maken en nét voor het aansnijden van de poort je handen naar elkaar toe te brengen. Dit kun je goed oefenen zonder stokken, door bij iedere poort in je handen te klappen.

Team Peer wint deze dubbele battle zowel qua snelheid als qua techniek en dat betekent dat hij samen met Laurien 17 punten krijgt bijgeschreven en Thomas & Anouk krijgen samen 9 punten erbij.

Presentator Thijs draagt opnieuw een complete race-outfit van Tenson. Peer draagt een stoere Brunotti outfit en Thomas Peak Performance. Waar ga jij voor?

Battle #3 Formatie skieen

De tussenstand is inmiddels 19 voor Team Thomas en 23 voor Team Peer. De challenge van deze week: Synchroon- of formatieskiën. En ook bij deze challenge hebben de heren een team nodig! In Team Peer zitten Laurien, Day en Oscar. Team Thomas wordt bijgestaan door Anouk, Aysel en Mark-Jan.

Voor deze challenge kun je het beste gaan voor allround ski’s met een goede controle in de bochten. Want controle, daar draait het om! Wie denk jij dat er gaat winnen?

Thijs draagt een complete outfit van Tenson. Peer draagt Brunotti en Thomas  Peak Performance.