• Menu
  • Menu

Aflevering 5: Zell am See

Sander & Annika verkennen dit gebied vanuit het prachtige Romex Residentie Kaprun Glacier Estate waar ze genieten van alle mogelijke luxe en een geweldig uitzicht.

In deze 5e aflevering van Ski & More gaan presentatoren Sander Janson & Annika Pietersma op ontdekkingstocht in skigebied Zell am See en gegarandeerd genieten van adembenemende uitzichten!

Dankzij de unieke ligging van dit skigebied wordt je namelijk tijdens afdalingen op de Schmittenhöhe getrakteerd op betoverend mooie uitzichten op de Zeller See.

Omdat dit veelzijdige skigebied een ideale combinatie is van blauwe, rode & zwarte pistes is dit gebied populair bij zowel beginnende als bij gevorderde skiërs en snowboarders.

Terwijl Sander zich prima vermaakt op een aantal uitdagende zwarte pistes probeert Annika haar angst voor honden te overwinnen door na het skiën een training te doen om een hondenslee te besturen. 

WAT TE DOEN, ALS JE PROFESSIONEEL WILT GAAN SKIËN?

De eerste stap is inschrijven bij een wedstrijdteam. In de meeste regio’s hebben ze een borstelbaan of indoor skibaan waar je je kan aansluiten bij een wedstrijdteam. De volgende stap is het kiezen van geschikte materialen, dus per discipline voor de juiste gear (ski’s, skischoenen, outfit & protectie)

En daarna moet je heel veel ‘meters maken, door regelmatig te trainen en er veel energie in te stoppen.

DAKA RACE DEPARTMENT

De uitrusting van een wedstrijdskiër is anders dan van een wintersportfanaat die één of twee keer per jaar op de pistes staat. Logisch, want een topsporter heeft andere behoeftes en doelen. De uitrusting van een wedstrijdskiër heeft vaak wat minder met comfort te maken maar is gefocust op het behalen van optimale prestaties, denk aan dikke, wat stijvere materialen en een strakkere, compacte pasvorm.

Inmiddels zijn al meer dan 700 geregistreerde wedstrijdskiërs aangesloten bij het Race Department in Amersfoort. De nieuwste en beste producten, die bovendien vaak direct uit voorraad leverbaar zijn, in combinatie met de persoonlijke en vakkundige service zorgen ervoor dat wedstrijdsporters uit alle landen een bezoek brengen aan de DAKA wintersportvestiging in Amersfoort.

GEZIEN TIJDENS DE KIJKERSVRAAG

Tijdens de kijkersvraag komt de Redster Club Sport 110 van Atomic voorbij!